Rainbow cake
Rainbow cake
17 ingredienser
2 h
Carolines randiga regnbågskaka med kokos, citron, cream cheese och vit choklad. En fantastiskt färgglad kaka som alla kommer att gilla.
Detta är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar
Man känner sig som en kemist när man står och duttar i färg medsmå tandpetare i smeten. Lite här och lite där. Den blir så cooloch älskas av både stora och små!
Ingredienser
Rainbow cake
- 125 g smör
- 2,5 dl mjölk
- 5 ägg
- 5,5 dl strösocker
- 2 dl kokos
- 5 citroner, zest av
- 2 tsk citronessens
- 6,5 dl vetemjöl
- 2 msk bakpulver
- 1 msk vaniljpulver
- pastafärg i grön, blå, röd, orange, rosa, turkos, gul
Fyllning
- 400 g färskost
- 5 dl grädde
- 2 msk vaniljsocker
- 2 tsk citronessens
Garnering
- 500 g vit bakchoklad
- pastafärg i grön, blå, röd, orange, rosa, turkos, gul
Gör så här
Rainbow cake
- Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna, tillsätt mjölken.
- Vispa ägg och socker pösigt och rör i citronskalet. Sikta ner mjöl, bakpulver, kokos och vaniljsocker. Tillsätt mjölkblandningen och blanda.
- Dela upp smeten i sju lika delar och färga med färgpasta, gul, orange, röd, rosa, lila, blå och grön.
- Fördela de olika smeterna i sju engångspajformar, smorda med smör och ströade med kokos. Grädda bottnarna i ca 10 min.
- Blanda ihop alla ingredienserna till fyllningen.
- Klä en sockerkaksform med plastfilm och börja montera kakan med fyllningen emellan. Varva bottnar med fyllning tills formen är fylld. Tryck till alla bottnar bestämt en gång.
- Vänd på formen och stjälp upp kakan på bänken. Tag bort plasten och spackla tårtan med resten av krämen. Kyl.
- Smält vit choklad i vattenbad och häll i sju olika påsar.
- Färga i olika färger och massera påsarna så de blandas ordentligt var för sig.
- Klipp ett litet hål i hörnan på varje påse och börja ringla över färg efter färg över kakan. Kyl gärna mellan färgerna så de stelnar till litegrann.