Hallonmazarinen
Hallonmazarinen
14 ingredienser
Tarteletter med hallonmazarin, hallon och mandelmassa i ett pajskal av mördeg.
Detta är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar
Ingredienser
Mördeg
- 260 g vetemjöl
- 200 g smör
- 100 g strösocker
- 1 ägg
- 5 g salt
Hallonfyllning
- 185 g mandelmassa
- 80 g smör
- 1 ägg
- 2 äggulor
- 4 g vaniljsocker
- 9 g vetemjöl
- 1 dl hallon, mosade (spar 3 st till garnering)
glasyr
- florsocker
- vatten
Gör så här
Pajskal
- Ugn 175 grader.
- Hacka samman alla ingredienser till en smidig deg.
- Klä 3 små formar med mördegen och grädda pajskalen i 7 min.
Hallonfyllning
- Riv mandelmassan och blanda den ordentligt med smöret.
- Blanda ner ett ägg i taget, rör om.
- Blanda ner vaniljsockret, mjölet och blanda till en smidig massa.
- Lägg ett tunt lager mosade hallon i formarna och häll sen över mazarinmassan över så det täcker.
- Grädda ca 20 min till gyllenbrun färg.
- Rör ihop några mosade hallon (gärna silade så fröna försvinner) med florsocker och bred på pajerna.
- Garnera dina hallonmazarintarteletter med hallon och spritsade mönster av florsockerglasyr.