Carolines mockarulle med chokladtopp
Carolines mockarulle med chokladtopp
16 ingredienser
Rulltårtsbakelser med chokladgrädde och mockakräm.
Detta är ett recept från en av de tävlande i Hela Sverige bakar.
Ingredienser
Rulltårta
- 3 ägg
- 2 dl strösocker
- 0,5 dl potatismjöl
- 1 dl kakao
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 dl mandelspån
Chokladgrädde
- 2 dl grädde
- 2 dl grädde
- 0,5 dl strösocker
- 0,5 dl kakao
Mockakräm
- 150 g smör
- 2 dl florsocker
- 2 äggulor
- 1,5 msk snabbkaffepulver
Chokladgarnityr
- 50 g mörk choklad 70 %
Gör så här
- Ugn 230 grader.
- Rosta mandelspånen några minuter och strö ut på ett bakplåtspapper.
- Vispa ägg och socker riktigt pösigt.
- Blanda potatismjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker och sikta ner i äggsmeten. Vänd om med luftiga tag så att allt blandas ordentligt.
- Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugnen ca 5 min.
- Stjälp upp kakan på bakplåtspappret med mandelspån.
- Fukta ugnspappret lätt och dra försiktigt av det från kakan.
- Låt svalna under handduk och gör under tiden fyllningen, chokladgrädden och chokladdekorationen.
Chokladgrädden
- Rör ihop alla ingredienser och ställ i kylen 10 min, vispa sen upp.
Chokladdekorationen
- Smält chokladen i vattenbad och spritsa sen ut 8 snygga mönster på ett bakplåtspapper, kyl.
Mockafyllningen
- Rör ihop smör och florsocker och blanda i resten av ingredienserna.
- Bred ut fyllningen jämnt på kakan och rulla ihop till en rulltårta.
- Dela i valfri storlek och ställ bitarna på högkant med skarven nedåt.
- Spritsa ut chokladgrädden på toppen och dekorera med chokladgarnityret på toppen av grädden.