Knäckflarn med punschfyllning

Knäckflarn med punschfyllning
Foto: TV4
Carina Kirkdeveli
Carina Kirkdeveli

Knäckflarn med punschfyllning

12

11 ingredienser

30 min

Smarriga knäckflarn fyllda med en punschkräm gjord på godis.

Detta är ett recept från en av de tävlande i Hela Sverige bakar.

Ingredienser

portioner25 st
  • 1,5 dl smör
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl ljus sirap

Punschkräm

  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 4 äggulor
  • ca 15-20 punschlikörkarameller (från lösgodis)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader, 180 grader varmluft.
  2. Smält smör, ska bli 1,5 dl.
  3. Blanda alla torra ingredienser: havregryn, strösocker, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Blanda i grädde, sirap och smält smör. Blanda väl.
  4. Klicka ut tsk-stora klickar på en bakplåtspappersklädd plåt, ca 6 st på varje plåt då de flyter ut en del.
  5. Grädda ca 7-8 min. Låt svalna något på plåt först och sedan helt på galler.
  6. Kräm
    Krossa punschlikörkaramellerna och blanda med resten av ingredienserna.
  7. Bred kräm på ett flarn och lägg ihop med ett annat så de blir dubbla. Gör samma sak med resten av flarnen. Frys ner eller förvara svalt.