Chokladbiskvier
Chokladbiskvier
10 ingredienser
50 m
Baka egna chokladbiskvier! Här är ett recept på de goda kakorna som är fyllda med chokladsmörkräm.
Ingredienser
Mandelbotten
- 100 g sötmandel
- 1,5 dl strösocker
- 1-2 äggvitor
Smörkräm
- 2 dl marsankräm (från pulver)
- 150 g smör
- 1 msk vaniljsocker
- 2 msk florsocker
- 1 msk kakao
Garnering
- 200 g blockchoklad
- 1 msk neutral olja
Gör så här
Mandelbotten
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skålla, skala och mal mandeln. Blanda den med socker.
- Vispa vitorna lätt. Vänd ner dem i mandelblandningen.
- Klicka eller bred ut smeten till små runda kakor. Grädda dem mitt i ugnen i ca 8 min.
- Ta ut och lossa kakorna medan de är varma. Låt dem kallna.
Smörkräm
- Blanda marsankrämen. Rör smör mjukt och smidigt. Tillsätt lite i taget av marsankrämen.
- Blanda i vanilj- och florsocker samt siktat kakaopulver. Rör tills smörkrämen är smidig.
- Bred chokladsmörkrämen lite toppigt på undersidan av mandelkakorna. Ställ dem kallt.
Garnering
- Smält chokladen tillsammans med oljan. Låt detta kallna något.
- Doppa den toppiga sidan av kakorna i chokladen eller pensla på den. Ställ kakorna kallt.