AnnCharlottes mc-kaka, davikenkaka och kanelsnittar

Foto: TV4
AnnCharlottes mc-kaka, davikenkaka och kanelsnittar
19 ingredienser
AnnCharlottes recept på tre sorters småkakor: mc-kaka, davikenkaka och kanelsnittar.
Se fler recept från
Ingredienser
Davikenkaka
- 240 g vetemjöl
- 60 g florsocker
- 80 g potatismjöl
- 200 g smör
- blåbärssylt
- strössel, till dekorering
Mc-kaka
- 300 g vetemjöl
- 65 g strösocker
- 200 g smör
- 1 ägg
- Strösocker och blå karamellfärg till garnering
Lises kanelsnittar
- 200 g smör
- 215 g strösocker
- 300 g vetemjöl
- 2 msk malen kanel
- 1 tsk bakpulver
- 1 msk vaniljsocker
- ägg, Uppvispat att pensla med
- pärlsocker
Gör så här
Davikenkaka
- Sätt ugnen på 200 grader. Blanda torrvarorna men spara lite mjöl, hacka in smöret och arbeta snabbt ihop degen. Låt degen vila i kylen en stund.
- Kavla degen 2-3 mm tjock, ta ut rundlar som är ca 6 cm diameter. Lägg en liten klick sylt på innan du viker ihop den nästan på mitten.
- Pensla med ägg och vänd i strössel. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.
Mc-kaka
- Ugnsvärme: 175 grader. Rör smör och socker pösigt, går bra med elvisp.
- Arbeta in nästan allt mjöl och ägget, låt degen vila kallt. Det går jättebra att göra degen dagen innan.
- Kavla ut och ta ut kakor med valfritt mått. Pensla kakan med lite vatten och vänd ner i det färgade sockret.
- Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.
Lises kanelsnittar
- Ugnsvärme: 200 grader. Blanda alla ingredienser till en smidig deg.
- Dela degen i 4 bitar som rullas till rullar nästan lika långa som en bakplåt. Lägg på bakplåt och platta till litegrann.
- Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i ca 14 minuter.
- Skär ut sneda kakor i valfri bredd innan kakorna har svalnat. Låt svalna utan bakduk.