Havreflarn med chokladfyllning

Havreflarn med chokladfyllning
Foto: TV4
Cecilia ”Zillah” Andrén
Cecilia ”Zillah” Andrén

Havreflarn med chokladfyllning

Av: Cecilia ”Zillah” Andrén

Från: Hela Sverige bakar

8 ingredienser

Knäckiga havreflarn fyllda med mörk choklad.

Havreflarn är den första kakan jag bakade när jag var liten. När jag ville att det skulle bli något mer än bara flarn kom mamma på att vi kunde ha choklad i mellan för att göra det ännu godare. De andra kakorna bakar jag för att de passar in i mallen på spritsade och tvåfärgade kakor ;) /Zillah

Det här är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.

Ingredienser

portioner kakor
  • 200 g mörk blockchoklad
  • 75 g smör
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk grädde
  • 2 msk mjölk
  • 2 msk ljus sirap
  • 0,25 tsk bakpulver

Gör så här

  1. Smält matfettet i en kastrull.
  2. Tillsätt de övriga ingredienserna och rör till en smidig smet.
  3. Klicka ut smeten i små högar på bakplåtspapper.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 5 min, ca 200 grader.
  5. Smält blockchokladen på spisen.
  6. Låt flarnen svalna något och lägg choklad mellan två havreflarn och tryck ihop dem.
  7. Ringla sedan lite choklad på toppen av den färdiga kakan.