Havrecookies

Havrecookies med choklad
Linda Andersson 2022
Linda Andersson 2022

Havrecookies

8 ingredienser

40 min

Dessa småkakor är ljuvligt knapriga och lite segmjuka i mitten. Degen innehåller havregryn och kakorna är makalöst goda! Använd mörk eller vit choklad.

Ingredienser

portioner stycken
  • 150 g smör, rumstempererat
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 dl vetemjöl
  • 4 dl havregryn

Fyllning

  • 100 g choklad

Garnering

  • choklad, några hackade rutor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Nyp ihop smöret med resten av ingredienserna till en deg.
  2. Hacka chokladen grovt. Blanda in chokladen i kakdegen.
  3. Dela degen i 12 bitar och rulla dem till bollar.
  4. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite lätt.
  5. Grädda kakorna mitt i ugnen i 13–15 minuter. Strö över lite hackad choklad medan de fortfarande är varma. Låt kakorna svalna på plåten.
  6. Förvara kakorna i kylen i en burk med tätt lock.