Havrecookies
Havrecookies
8 ingredienser
40 min
Dessa småkakor är ljuvligt knapriga och lite segmjuka i mitten. Degen innehåller havregryn och kakorna är makalöst goda! Använd mörk eller vit choklad.
Ingredienser
- 150 g smör, rumstempererat
- 1,5 dl strösocker
- 1 krm salt
- 0,5 tsk bakpulver
- 1 dl vetemjöl
- 4 dl havregryn
Fyllning
- 100 g choklad
Garnering
- choklad, några hackade rutor
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader. Nyp ihop smöret med resten av ingredienserna till en deg.
- Hacka chokladen grovt. Blanda in chokladen i kakdegen.
- Dela degen i 12 bitar och rulla dem till bollar.
- Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite lätt.
- Grädda kakorna mitt i ugnen i 13–15 minuter. Strö över lite hackad choklad medan de fortfarande är varma. Låt kakorna svalna på plåten.
- Förvara kakorna i kylen i en burk med tätt lock.