Haricots verts i vitlöksdoftande tomatsås

14 röster
30 m
4

Enkel rätt som överraskar i smakerna. Haricots verts får koka i en vitlöksdoftande sås med massor av vitlök i. Passar fint att servera med ris eller bulgur.

Visa mer
30 m
4

Du behöver

  • 600 g haricots verts
  • 2 burkar krossade tomater (à 400 g)
  • 5 klyftor vitlök
  • 4 lagerblad
  • 0,5 dl vitt vin
  • 2 msk bladpersilja, hackad
  • salt, peppar
  • olivolja
  • ris till servering

Gör så här

  1. Skala och finhacka vitlöken. Fräs den på medelvärme i rikligt med olja i en gryta/kastrull.
  2. Tillsätt lagerblad och vin. Låt vinet koka bort och tillsätt de krossade tomaterna. Låt småputtra i ca 5 minuter.
  3. Tillsätt haricots verts, blanda runt och lägg på ett lock. Låt småputtra i ca 3 minuter.
  4. Servera med kokt ris och toppa med hackad persilja.
26 maj 2018
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept