Haricots verts i vitlöksdoftande tomatsås

Haricots verts i vitlöksdoftande tomatsås
Foto: Tv4
Nidal Kersh
Nidal Kersh

Haricots verts i vitlöksdoftande tomatsås

17

4 steg att laga

10 ingredienser

30 m

Enkel rätt som överraskar i smakerna. Haricots verts får koka i en vitlöksdoftande sås med massor av vitlök i. Passar fint att servera med ris eller bulgur.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 600 g haricots verts
  • 2 förp krossade tomater (à 400 g)
  • 5 klyfta vitlök
  • 4 lagerblad
  • 0,5 dl vitt vin
  • 2 msk färsk bladpersilja, hackad
  • salt
  • peppar
  • olivolja
  • ris, till servering

Gör så här

  1. Skala och finhacka vitlöken. Fräs den på medelvärme i rikligt med olja i en gryta/kastrull.
  2. Tillsätt lagerblad och vin. Låt vinet koka bort och tillsätt de krossade tomaterna. Låt småputtra i ca 5 minuter.
  3. Tillsätt haricots verts, blanda runt och lägg på ett lock. Låt småputtra i ca 3 minuter.
  4. Servera med kokt ris och toppa med hackad persilja.
TIPS!
läs mer
Marockansk morotssallad med örter, pistage och hummus

Skapa en sundare vardag!

Nystarta året med goda och hälsosamma recept

Läs mer