• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Haricots verts i vitlöksdoftande tomatsås

Haricots verts i vitlöksdoftande tomatsås
Foto: Tv4
Nidal Kersh
Nidal Kersh

Haricots verts i vitlöksdoftande tomatsås

17

4 steg att laga

10 ingredienser

30 m

Enkel rätt som överraskar i smakerna. Haricots verts får koka i en vitlöksdoftande sås med massor av vitlök i. Passar fint att servera med ris eller bulgur.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 600 g haricots verts
  • 2 förp krossade tomater (à 400 g)
  • 5 klyfta vitlök
  • 4 lagerblad
  • 0,5 dl vitt vin
  • 2 msk färsk bladpersilja, hackad
  • salt
  • peppar
  • olivolja
  • ris, till servering

Gör så här

  1. Skala och finhacka vitlöken. Fräs den på medelvärme i rikligt med olja i en gryta/kastrull.
  2. Tillsätt lagerblad och vin. Låt vinet koka bort och tillsätt de krossade tomaterna. Låt småputtra i ca 5 minuter.
  3. Tillsätt haricots verts, blanda runt och lägg på ett lock. Låt småputtra i ca 3 minuter.
  4. Servera med kokt ris och toppa med hackad persilja.