Chokladcupcakes med citronkräm och färska bär

0 röster

Chokladcupcakes fyllda med citronkräm som serveras med färska bär.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


Visa mer

Du behöver

  • 125 g flytande smör
  • 1,25 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 dl mjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 2 msk mjölk
  • 3 msk kakaopulver

Citronkräm

  • 60 g smör, mjukt
  • 5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk citron, saft
  • 100 g philadelphiaost
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Färska bär och citronmeliss som dekoration (glass kan även serveras som tillbehör).
  2. Arbeta samman smöret och sockret tills blandningen är lätt och luftig.
  3. Tillsätt äggen, mjölet, bakpulvret och mjölken.
  4. Sikta i mjölet och kakaopulvret och vispa smeten slät.
  5. Grädda i ugnen ca 12 minuter och blanda samtidigt ihop alla ingredienserna till citronkrämen.
  6. Skär ett lock på varje muffins och spritsa citronkrämen på muffinsarna och lägg på locket.
  7. Servera på tallrik med färska bär, citronmeliss och pudra över lite dekorativt florsocker.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...