Snäckpasta med musslor

0 röster
4

Snäckpasta med musslor, färska räkor och gremolata. Receptet är beräknat till fyra personer.

Vintips från Malin
Santa Carolina Sauvignon Blanc, nr 73628, 74 kr

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g snäckpasta
  • 400 g musslor på burk
  • 2 dl grädde
  • 1 citron, finrivet skal från
  • salt
  • svartpeppar

gremolata

  • 2-3 klyftor vitlök
  • 1 kruka basilika
  • 1 kruka bladpersilja
  • olivolja
  • 1 citron, saft
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Finhacka basilikan, bladpersiljan och vitlöken och blanda ihop.
  2. Tillsätt olivoljan och saften från citronen.
  3. Koka pastan och fräs under tiden musslorna hastigt i olivolja.
  4. Vänd ner gremolatan i musslorna och blanda med pastan, tillsätt ca 0,5 dl pastavatten.
  5. Krydda med salt och svartpeppar och häll i två deciliter grädde.
  6. Servera med rivet citronskal på toppen.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...