Irinas chokladkaka

Irinas chokladkaka
Foto: TV4

Irinas chokladkaka

6

11 steg att laga

10 ingredienser

En frusen chokladkaka med ryska anor.

Passande dryck

Irinas ryska punch



Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 400 g Mariekex
  • 100 g hasselnötter
  • 200 g smör
  • 7-8 msk strösocker
  • 1,5 msk kakao
  • ca 1 dl vatten
  • 1 ägg

Till servering

  • hallon
  • färsk citronmeliss
  • sirap

Gör så här

  1. Börja med att smälta smöret.
  2. Rör ner socker i det smälta smöret.
  3. Blanda ägg och kakao i en skål och vispa sedan ner chokladblandningen i kastrullen med smöret.
  4. Hacka hasselnötter och smula Mariekexen.
  5. Blanda samman detta med smeten.
  6. Häll i vattnet och rör om.
  7. Klä en sockerkaksform med gladpack.
  8. Häll i smeten och vrid om ändarna på plasten så att det blir en rulle.
  9. Vrid in kakan i aluminiumfolie och lägg in rullen i frysen.
  10. Låt stå tills kakan har stelnat.
  11. Skiva upp kakan och garnera med hallon, citronmeliss och ringla lite sirap över tallriken.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Cervera header julklappstips

11 klassiska julklappar för alla smaker

Tips!

Läs mer