Kalkonbröstfilé med grönpepparsås

Kalkonbröstfilé med grönpepparsås
Foto: Tv4

Kalkonbröstfilé med grönpepparsås

19

11 steg att laga

19 ingredienser

Kalkonbröstfilé med grönpepparsås, sesampotatis och grönsakspaté.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


Ingredienser

  • 1 kg kalkonbröstfilé
  • 0,5-1 dl mango chutney
  • 0,5 dl olivolja
  • 1-3 msk soja
  • 2 krm svartpeppar
  • 3 krm salt

Grönsakspaté

  • 500 g morot, kokta
  • 500 g rotselleri, kokt
  • 500 g broccoli, kokt
  • 6 ägg
  • 1,5 krm vitpeppar
  • 2 msk potatismjöl
  • 4 morotsstänger (smala)

Grönpepparsås

  • 50 g smör
  • 5 dl crème fraîche
  • 1 dl grädde
  • 1-2 msk grönpeppar, krossad
  • 1-2 msk sötstark senap
  • 1 msk soja

Gör så här

  1. Kalkonbröstfilé
    Allt blandas till en marinad som filén får ligga i ca 2-3 timmar, vänd och pensla några gånger.
    Behåll marinaden.
  2. Grönpepparsås
    Blanda ingredienserna till såsen och häll över kalkonen.

  3. Täck formen med folie och låt stå i ugnen ca: 30-40 min eller till köttet har 63-65 grader, ugnstemperatur 200 grader.
  4. Skiva sedan upp köttet före servering.
  5. Dela lite större potatisar på längden. Pensla ytan med olja och doppa halvorna i sesamfrön (oskalade) och salta.
  6. Rosta i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter.
  7. Grönsakspaté
    Mixa de av ångade kokta grönsakerna var för sig.
  8. Blanda ner en tredjedel av ägg, salt, peppar i varje grönsaksfärs.
  9. Smörj en patéform och varva sedan ner i följande ordning: ett lager morotsfärs i botten, ett lager sellerifärs med kokta smala morotsstänger nertryckta i på längden och överst ett lager broccolifärs.
  10. Täck patén med folie och grädda den cirka 1 timme i 200 grader.
  11. Låt den svalna, gärna ett helt dygn, så att den hinner sätta sig. Servera den gärna lite varm.
TIPS!
läs mer
Zucchinifritters med halloumi

60 vegorecept under 30 minuter!

Grön vardag

Läs mer