Mintchokladpannacotta med frostade hallon

16 röster
6

En somrig och fräsch goding med syrlig ton.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


Visa mer
6

Du behöver

  • 3 st gelatinblad
  • 5 dl vispgrädde
  • 150 g finhackad mintkrokant
  • Florsocker till garnering

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i blöt.
  2. Finhacka chokladen.
  3. Häll grädden i en kastrull och koka upp.
  4. Tillsätt chokladen. Tag kastrullen av plattan och lägg i gelatinbladen, rör tills dom lösts upp.
  5. Sila pannacottan i portionsformar och ställ i kylen minst 2 timmar.
  6. Innan servering: Lägg hallon vackert på pannacottan.
  7. Sikta lite florsocker på hallonen så att det ser ut som det har snöat lite lätt på dem. Ett sött dessertvin rekommenderas.
5 november 2012

Fler goda recept