Halloumi och grön hummus roll

Halloumi och grön hummus roll

2

17 ingredienser

20 m

Grillad halloumi i Potato hot dog bun med en krämig ärthummus , friterad lök och smakrika tillbehör kommer ge dig en helt ny syn på den klassiska "korv med bröd".

läs mer
korvbrodsbagarn_potato_hot_dog

Testa Korvbrödsbagarns produkter!

Snabbt, enkelt och supergott med Potato hot dog bun från Korvbrödsbagarn.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 4 Potato hot dog bun
  • 300 g halloumiost
  • potatismjöl (eller maizenamjöl till panering)
  • rapsolja (till stekning/frityr)

Ärthummus

  • 200 g gröna ärtor
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 gul lök, finhackad
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk sesamolja
  • 2 msk vita sesamfrön
  • 2 tsk citronsaft
  • 2 krm salt

Friterad lök

  • 2 schalottenlökar
  • 2 dl rapsolja
  • 0,5 krm salt

Topping

  • sriracha
  • färska örter (t.ex. mynta eller bladpersilja)

Gör så här

  1. Halloumi
    Skär osten i olika stora bitar. Vänd i potatis- eller maizenamjöl. Stek eller fritera bitarna i rapsolja i en stekpanna eller fritös, tills de blir knapriga och gyllene.
  2. Ärthummus
    Tina ärtorna enligt förpackningen. Mixa alla ingredienser med en stavmixer eller matberedare, tills det blir en slät röra.
  3. Friterad lök
    Skala löken och skär den i tunna ringar, gärna på mandolin. Hetta upp oljan i en hög kastrull till 180 grader. Fritera löken tills den är gyllenbrun och krispig, 2–3 minuter. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Krydda med salt.
  4. Servering
    Rosta bröden i stekpanna eller ugn.
  5. Fyll bröden med krispig halloumi, krämig ärthummus och toppa med friterad lök. Ringla över lite sriracha och avsluta med färska örter.
TIPS!
läs mer
Snittar med bacon och färskost

Tips från Korvbrödsbagarn!

Se fler härliga recept

Läs mer