Grillad halloumi i Potato hot dog bun med en krämig ärthummus , friterad lök och smakrika tillbehör kommer ge dig en helt ny syn på den klassiska "korv med bröd".
Snabbt, enkelt och supergott med Potato hot dog bun från Korvbrödsbagarn.
Läs mer
Ingredienser
4 Korvbrödsbagarn Potato hot dog bun
300 g halloumiost
potatismjöl (eller maizenamjöl till panering)
rapsolja (till stekning/frityr)
Ärthummus
200 g gröna ärtor
1 klyfta vitlök
0,5 gul lök, finhackad
2 msk olivolja
0,5 tsk sesamolja
2 msk vita sesamfrön
2 tsk citronsaft
2 krm salt
Friterad lök
2 schalottenlökar
2 dl rapsolja
0,5 krm salt
Topping
sriracha
färska örter (t.ex. mynta eller bladpersilja)
Gör så här
Halloumi
Skär osten i olika stora bitar. Vänd i potatis- eller maizenamjöl. Stek eller fritera bitarna i rapsolja i en stekpanna eller fritös, tills de blir knapriga och gyllene.
Ärthummus
Tina ärtorna enligt förpackningen. Mixa alla ingredienser med en stavmixer eller matberedare, tills det blir en slät röra.
Friterad lök
Skala löken och skär den i tunna ringar, gärna på mandolin. Hetta upp oljan i en hög kastrull till 180 grader. Fritera löken tills den är gyllenbrun och krispig, 2–3 minuter. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Krydda med salt.
Servering
Rosta bröden i stekpanna eller ugn.
Fyll bröden med krispig halloumi, krämig ärthummus och toppa med friterad lök. Ringla över lite sriracha och avsluta med färska örter.