Hallon- och svartvinbärsorbet med hemgjorda strutar

Hallon- och svartvinbärsorbet med hemgjorda strutar
Foto: TV4
My Feldt 2018
My Feldt 2018

Hallon- och svartvinbärsorbet med hemgjorda strutar

11 ingredienser

Gör egen glass på hallon, vinbär, yoghurt och råsocker - det blir fantastiskt gott! Är du riktigt pysslig och har en rånjärn i köksskåpet kan du göra egna rånstrutar också.

Ingredienser

portioner10 - 15 stycken

Glass

  • 250 g svarta vinbär
  • 250 g hallon
  • 400 g yoghurt
  • 250 g rörsocker
  • 60 g honung

Strut

  • 190 g fullkornsmjöl
  • 190 g rörsocker
  • 0,5 citron, skalet
  • 4 ägg
  • 1 msk smör, smält
  • smör, till stekning

Gör så här

Glass

  1. Mixa hallon i blender till en slät puré. Sila eventuellt av om du vill ha den helt slät. Häll över i en bunke och mixa sedan vinbären till puré. Vinbärspurén blir bäst om du silar genom en finmaskig sil.
  2. Värm på sockret och hallonpurén tills sockret smält. Låt svalna.
  3. Blanda nu alla ingredienser och mixa med en stavmixer. Snurra smeten i en glassmaskin tills den har en glassliknande konsistens.

Strutar

  1. Blanda samman alla torra ingredienser. Vispa sedan ner ägg och smält smör. Rör ihop och låt stå och dra i 30 minuter.
  2. Värm på ett rånjärn, ta i en klick smör och grädda varje strut tills den har en fin färg, ta ut den och forma den som en kon. Låt svalna