Hallon- och svartvinbärsorbet med hemgjorda strutar

0 röster
10-15 strutar
Hallon- och svartvinbärsorbet med hemgjorda strutar
Foto: TV4

Gör egen glass på hallon, vinbär, yoghurt och råsocker - det blir fantastiskt gott! Är du riktigt pysslig och har en rånjärn i köksskåpet kan du göra egna rånstrutar också.

Visa mer
10-15 strutar

Du behöver

Glass

  • 250 g svarta vinbär
  • 250 g hallon
  • 400 g yoghurt
  • 250 g råsocker
  • 60 g honung

Strut

  • 190 g fullkornsmjöl
  • 190 g råsocker
  • 0,5 citron, skalet
  • 4 ägg
  • 1 msk smör, smält
  • smör, till stekning

Gör så här

  1. Glass
    Mixa hallon i blender till en slät puré. Sila eventuellt av om du vill ha den helt slät. Häll över i en bunke och mixa sedan vinbären till puré. Vinbärspurén blir bäst om du silar genom en finmaskig sil.
  2. Värm på sockret och hallonpurén tills sockret smält. Låt svalna.
  3. Blanda nu alla ingredienser och mixa med en stavmixer. Snurra smeten i en glassmaskin tills den har en glassliknande konsistens.
  4. Strutar
    Blanda samman alla torra ingredienser. Vispa sedan ner ägg och smält smör. Rör ihop och låt stå och dra i 30 minuter.
  5. Värm på ett rånjärn, ta i en klick smör och grädda varje strut tills den har en fin färg, ta ut den och forma den som en kon. Låt svalna
11 november 2018
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...