Gör egen glass på hallon, vinbär, yoghurt och råsocker - det blir fantastiskt gott! Är du riktigt pysslig och har en rånjärn i köksskåpet kan du göra egna rånstrutar också.
Ingredienser
10 - 15 stycken
Glass
250 g svarta vinbär
250 g hallon
400 g yoghurt
250 g rörsocker
60 g honung
Strut
190 g fullkornsmjöl
190 g rörsocker
0,5 citron, skalet
4 ägg
1 msk smör, smält
smör, till stekning
Gör så här
Glass
Mixa hallon i blender till en slät puré. Sila eventuellt av om du vill ha den helt slät. Häll över i en bunke och mixa sedan vinbären till puré. Vinbärspurén blir bäst om du silar genom en finmaskig sil.
Värm på sockret och hallonpurén tills sockret smält. Låt svalna.
Blanda nu alla ingredienser och mixa med en stavmixer. Snurra smeten i en glassmaskin tills den har en glassliknande konsistens.
Strutar
Blanda samman alla torra ingredienser. Vispa sedan ner ägg och smält smör. Rör ihop och låt stå och dra i 30 minuter.
Värm på ett rånjärn, ta i en klick smör och grädda varje strut tills den har en fin färg, ta ut den och forma den som en kon. Låt svalna