Håll käften-ägg benedict
Håll käften-ägg benedict
12 ingredienser
40 min
Den här mackan tar lite tid att förbereda men är värd all möda när den hamnar i gommen.
Ingredienser
Pocherade ägg
- 1 l vatten
- 1 msk ättiksprit 12 %
- 1 tsk salt
- 4 ägg
Hollis
- 300 g smör
- 2 äggulor
- 2 msk citronsaft
- cayennepeppar, knivsudd
- salt
Till servering
- ca 12 skivor bacon
- 4 skivor bröd
- krasse
Gör så här
- Stek baconet, spara fettet i pannan och stek sen brödskivorna.
- Sjud upp vatten, ättika och salt i en kastrull. Vispa i vattnet så du får en liten virvel, knäck i ett ägg i taget och låt sjuda ca 3 minuter. Lyft upp med en hålslev.
- Lägg ihop din macka och avsluta med en rejäl duska krasse.
Hollis
- Smält smöret till såsen.
- Vispa äggulor och citronsaft till ca 45 grader i en kastrull.
- Vispa ner smöret långsamt (och häll inte i bottenvattnet, dvs vasslen).
- Tänk på att alla ingredienser ska hålla ungefär samma temperatur, 45–50 grader. Blir hollisen för tjock är det svårt för den att ta emot mer smör.
- Ha i så fall i 1 msk varmt pocheringsvatten och vispa sen ner mer smör.
- Smaksätt med cayennepeppar och salt.