Gudruns pannbiff med stekt lök och gröna ärtor
Gudruns pannbiff med stekt lök och gröna ärtor
17 ingredienser
Ingredienser
- 500 g blandfärs
- 2 dl ströbröd
- 1 dl mjölk
- 1 ägg
- 1 gul lök
- 1 tsk salt
- vitpeppar
- smör, till stekning
Stekt lök
- 3 gula lökar
Sås
- 1 msk smör
- 1 msk vetemjöl
- 2 dl mjölk
- 2 dl vispgrädde
- kinesisk soja
- ev svartvinbärsgelé
Till servering
- kokt potatis
- gröna ärtor
Gör så här
- Blanda ströbröd och mjölk i en bunke. Låt stå tills mjölken sugits upp.
- Skala och riv löken fint. Rör ner lök, färs och ägg i ströbrödsblandningen. Salta och peppra.
- Rör till en fin smet och forma pannbiffar av den, ha kallt vatten på händerna så går det enkelt.
- Stek biffarna på ganska hög värme i smör i en stekpanna så biffarna får färg. Lägg över i en form som kan stå i ugnen, 150 grader, för efterstekning.
- Skala och skiva löken till såsen. Stek den mjuk i smör i pannan. Salta och peppra. Lägg över på fatet med biffarna i ugnen.
- Smält smöret i stekpannan till såsen. Strö över vetemjöl och rör runt. Späd med mjölken och vispa klumpfritt. Låt koka ca 5 minuter. Späd med grädden och låt koka ytterligare 5 minuter. Smaka av med soja (för färgen) salt, peppar och svartvinbärsgelé.
- Servera med kokt potatis och varma gröna ärtor.