Grundrecept på ugnspannkaka

5 röster
40 m
4

Recept på klassisk ugnspannkaka med sylt och vispad grädde. En favorit hos både stora och små - alla dagar i veckan! Extra roligt för de små blir det med BOB Squeezy.

40 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 6 dl standardmjölk (3%)
  • 3 ägg
  • 20 g smör, till formen

Servering

  • BOB Squeezy Blåbär/Hallon
  • vispgrädde, vispad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda mjöl och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Tillsätt sedan resterande mjölk och äggen, vispa helt slätt igen.
  3. Lägg smöret in en ugnsform, ca 20x30 cm, och låt smälta i ugnen.
  4. Ta ut formen och vinkla den så det hamnar smält smör över hela botten och upp på kanterna.
  5. Häll på pannkakssmeten och grädda i ugnen i ca 30 minuter.
  6. Servera med BOB Squeezy, vispad grädde och eventuellt lite färska bär.
19 februari 2020