Grundrecept på ugnspannkaka
Grundrecept på ugnspannkaka
7 ingredienser
40 m
Recept på klassisk ugnspannkaka med sylt och vispad grädde. En favorit hos både stora och små - alla dagar i veckan! Extra roligt för de små blir det med BOB Squeezy.
Ingredienser
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
- 6 dl standardmjölk (3%)
- 3 ägg
- 20 g smör, till formen
Servering
- BOB Squeezy Blåbär/Hallon
- vispgrädde, vispad
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Blanda mjöl och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Tillsätt sedan resterande mjölk och äggen, vispa helt slätt igen.
- Lägg smöret in en ugnsform, ca 20x30 cm, och låt smälta i ugnen.
- Ta ut formen och vinkla den så det hamnar smält smör över hela botten och upp på kanterna.
- Häll på pannkakssmeten och grädda i ugnen i ca 30 minuter.
- Servera med BOB Squeezy, vispad grädde och eventuellt lite färska bär.
TIPS!