Grönärtsoppa med ingefära och frikadeller

koket.se
Grönärtsoppa med ingefära och frikadeller
Foto: TV4
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Grönärtsoppa med ingefära och frikadeller

13 ingredienser

30 min

Tina lagar en läckert grön ärtsoppa som blir extra matig och god med frikadeller som smaksätts med färskost och dijonsenap. Fantastiskt gott och väldigt lätt att laga.

Se Tina Nordström laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Soppa

  • 1 schalottenlök
  • 2 klyftor vitlök
  • 3 msk färsk ingefära
  • 2 msk rapsolja, till stekning
  • 1 msk smör, till stekning
  • 1 l kycklingbuljong (eller grönsaksbuljong)
  • 4 dl frysta ärtor, tinade
  • olivolja, till servering

Frikadeller

  • 500 g fläskfärs
  • 2 msk färskost
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Skala och skiva lök, vitlök och ingefära.
  2. Fräs lök, vitlök och ingefära i rapsolja och smör i en gryta. Häll på buljongen.
  3. Blanda ihop färsen med färskost, dijonsenap, salt och peppar. Rulla till stora köttbullar med blöta händer.
  4. Låt dem dansa ner i buljongen och puttra i 5-6 minuter.
  5. Lyft upp frikadellerna på en tallrik och håll varma. Häll buljongen i en mixerkanna tillsammans med ärtorna och mixa. Smaka av soppan med salt och peppar.
  6. Häll upp soppan i djupa tallrikar. Lägg i frikadeller och ringla gärna över lite olivolja. Servera!