Grön tomatketchup

Foto: TV4
Grön tomatketchup
8 ingredienser
En vansinnigt god, hemgjord ketchup av trädgårdsgurun Sara Bäckmo från programmet En bondgård mitt i stan.
Missade du programmet? Se det igen på TV4Play
Ingredienser
- 60 ml salt
- 30 tomater (gröna)
- 8 lökar
- 3 äpplen
- 1 selleristjälken
- 1 l vitvinsvinäger
- 1,5 l strösocker (kan bytas mot honung)
- vitlök (och gärna kryddor från trädgården)
Gör så här
- Skiva tomaterna tunt och blanda med saltet i en bunke.
- Låt dra över natten och häll sedan av vätskan.
- Skär övriga ingredienser i mindre bitar och lägg allt utom socker i en stor kastrull. Häll på vinägern och låt allt koka försiktigt i 2-3 timmar.
- Blanda i socker och låt puttra ytterligare en tid.
- Mixa såsen och häll på burkar.
- Tips från Sara Bäckemo: Jag föredrar att frysa ketchup för att vara säker på hållbarheten, då använder jag plastburkar. Sockret kan bytas mot honung efter tycke och smak. Utgå från att det behövs motsvarande hälften av sockermängden om du använder honung, men smaka av hela tiden så det blir lagom.