Grisfotsaladåb

Grisfotsaladåb
Foto: TV4

Rimmade grisfötter hör inte till vanligheterna nu för tiden. Till jul kan det dock vara roligt att prova att laga till dem. Här i en läcker aladåb.

26 januari 2009
4

Du behöver

  • 2 kg rimmade grisfötter
  • 2 gula lökar, grovhackade
  • 1 msk kryddpepparkorn
  • 1 msk vitpepparkorn
  • 4 kryddnejlikor
  • 6 lagerblad

Gör så här

  1. Skölj grisfötterna väl och skrapa av eventuellt hår med en vass kniv. Lägg fötterna i en rymlig gryta och fyll på med vatten så att det täcker. Koka upp och skumma noga.
  2. Lägg i lök och kryddor och låt sjuda i 5-6 timmar. Skumma ofta. Ta upp grisfötterna ur grytan, låt dem svalna något och plocka bort alla ben.
  3. Lägg köttet i en vattensköljd form. Skumma av eventuellt fett från buljongen och sila den. Slå därefter buljongen över grisfötterna och låt formen stå kallt att stelna.
Kommentera receptet

Fler goda recept