Frasigt stekta vegobiffar på grillost och morötter serverade med hemgjorda ugnspommes och en len och god vitlökssås.
Se Catarina König laga receptet
Ingredienser
800 g potatis, Amandine
400 g grillost (alt eldost eller halloumi)
ca 300 g morot
2 ägg, till smeten
1-2 dl ströbröd, till smeten (ta mindre om du använder köpt ströbröd och mer om du gör eget på färskt bröd)
1 dl vetemjöl, att panera i
2 ägg, uppvispade
2 dl ströbröd, att panera i
salt
svartpeppar, nymalen
Vitlökssås
2 dl crème fraîche
1 dl gräddfil
1 klyfta vitlök, riven
1 tsk oregano
salt
svartpeppar, nymalen
Topping
färsk oregano
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och riv morötter och grillost grovt på rivjärnet.
Blanda grillost, morot, ägg, ströbröd salt och peppar till en fin smet. Låt stå och svälla 5 minuter.
Forma biffar av smeten. Vänd biffarna först i mjöl, sedan i det uppvispade ägget och till sist i ströbrödet.
Skär potatisen i tunna strimlor, tänk samma storlek som pommes frites. Lägg dem i en skål med kallt vatten.
Häll av och torka potatisen med handduk. Lägg potatisen på en bakpappersklädd plåt. Ringla över olivolja, salta och peppra. Vänd runt. Rosta i ugnen 20-25 minuter. Vänd runt då och då.
Blanda samman ingredienserna till vitlökssåsen.
Hetta upp en stekpanna med olja och stek biffarna gyllene och krispiga på båda tills osten mjuknat i mitten.
Servera biffarna med den rostade potatisen och den goda vitlökssåsen.
Tips! Mixa torrt bröd, t ex baguette, formbröd eller ljust surdegsbröd så har du gjort ditt egna ströbröd.