Grillade minipizzor

Foto: Köket.se
Grillade minipizzor
12 ingredienser
1 h
Att göra egen minipizza hemma är en riktig höjdare där alla kan toppa sina pizzor med sina favoritingredienser. Perfekt till fredagsmyset med familjen!
Ingredienser
- 50 g jäst
- 5 dl vatten, fingervarmt
- 1 tsk strösocker
- 2 tsk salt
- 12 dl Kungsörnens Pizzamjöl
Topping
- 1 burk hela konserverade tomater
- 300 g mozzarellaost
- olivolja
Förslag på topping
- champinjoner
- prosciutto
- oliver
- färsk basilika
Gör så här
- Sätt på grillen eller ugnen på 275 grader.
- Ställ in en plåt högt upp i ugnen.
- Blanda alla ingredienserna till pizzadegen i en degblandare eller tills degen släpper från bunken.
- Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i 12 bitar.
- Kavla ut varje bit till en pizzabotten på bakplåtspapper. Forma pizzabottnar genom att strö ordentligt med mjöl över degen och jobba med fingertopparna från mitten ut mot kanten till önskad storlek. Lämna 1-2 cm av kanten orörd.
- Placera bottnarna på bakplåtspapper och låt vila under bakduk i 15 minuter.
Topping
- Krossa tomaterna med en gaffel och bred ett lager på pizzorna.
- Smula mozzarella på pizzan samt toppa med lite olivolja.
- Toppa med ytterligare valfri topping såsom exempelvis champinjoner, oliver eller färsk basilika.
- Lägg pizzorna på grillen och grädda ett par minuter tills de har fått fin färg och osten har smält. Använder du ugnen så dra försiktigt över bakplåtspappret med pizzorna till plåten i ugnen och grädda i ca 10 minuter.
- Dekorera gärna med lite färsk basilika och ät varma. Mums!
TIPS!