Grillade kycklingspett med saffransris och vitlökssås

Grillade kycklingspett med saffransris och vitlökssås

13 ingredienser

1 h

Bjud in till en underbart smakrik grillkväll med färdigmarinerade Barbeque-kycklingspett, saffransris och en krämig vitlökssås. Gott och enkelt - och blir det mot för modan rester... ja då har du en magiskt god lunch nästa dag!

Lönneberga tipsar!
Lönneberga kycklingspett BBQ

Lönneberga tipsar!

Förenkla grillkvällen med dessa färdigkryddade och otroligt goda BBQ-kycklingspett

Läs mer

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 2 förp Lönneberga Kycklingspett Barbeque
  • 1 kruka persilja

Vitlökssås

  • 2 dl crème fraîche
  • 0,5 dl majonnäs
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk honung, flytande
  • salt
  • peppar

Saffransris

  • 5 dl basmatiris
  • 0,5 g saffran
  • curry
  • 1 dl torkade tranbär
  • salt

Gör så här

Vitlökssås

  1. Finhacka vitlöksklyftorna och mixa ihop alla ingredienser, smaka av med salt och peppar och ställ in i kyl.

Saffransris

  1. Mortla saffran med ca 1 tsk salt (och för den som gillar curry kan tillsätta även det) tillsammans med 3-4 msk vatten, blanda ordentligt.
  2. Skölj riset noga och häll kallt vatten i en bunke där riset ska ligga i blöt i minst 30 minuter upp till 2 h.
  3. Koka riset al dente i saltat vatten, häll av vattnet och skölj riset snabbt i kallt vatten.
  4. Dra ner värmen på spisen och lägg sedan tillbaka riset i kastrullen och låt vara tills riset är torrt och fluffigt.
  5. Blanda sedan ner saffransvattnet och de torkade tranbären med resten av riset och låt stå en liten stund till.

Kycklingspett

  1. Grilla de färdigkryddade kycklingspetten till en innertemperatur på 72 grader på den tjockaste delen. Servera tillsammans med riset och vitlökssåsen. Toppa med färsk, hackad persilja.
TIPS!
Fler tips!
Grillad kyckling med koreansk mayo serverat i salladsblad

Fler tips!

Här hittar du fler recept på grillad kyckling från Lönneberga.

Läs mer