Grillad karibisk fruktdrink

Grillad karibisk fruktdrink
Foto: Jessica Ortman
Jessica Ortman
Anders Litzell
Jessica Ortman
Anders Litzell

Grillad karibisk fruktdrink

Av: Jessica Ortman, Anders Litzell, Niclas Nordström, Daniel Hellman

Från: Sommarkrysset

13 ingredienser

15 m

Genom att göra fruktdrinken på grillad frukt får du en annan karaktär och en sötare drink.

Ingredienser

portioner
  • 1 mango
  • 1 ananas
  • 4 limefrukter
  • 2 apelsiner
  • 2 dl ananasjuice
  • 1 dl apelsinjuice
  • 1 kruka mynta
  • grenadine
  • 2 krm muskot
  • 2 krm chilliflakes
  • strösocker
  • salt
  • kokos

Gör så här

  1. Skär ananasen i skivor. Ta bort rotstocken i mitten. Skär bort skalet. Dela apelsin och lime i halvor. Skär bort skalet på apelsinen. Grilla på hett galler så att de får färg. När bland annat ananas, lime mm grillas så karamelliseras sockret och frukten/citrusen ändrar karaktär och blir sötare.
  2. Skär mangon i mindre bitar. Lägg ananas, mango, apelsin i mixer. Pressa i den grillade limen, riv i muskot, chili, 1 krm salt, apelsinjuice och ananasjuice. Mixa ihop allting.
  3. Blanda socker, kokos och salt på en bricka. Doppa glaskanterna i lite ananasjuice och sedan i salt-, kokos- och sockerblandningen. Fyll glas med krossad is, häll i drinken, toppa med mynta och med grenadine. För dekoration kan du även riva lite extra muskot över!