Grillad karibisk fruktdrink

Grillad karibisk fruktdrink
Foto: Jessica Ortman
Jessica OrtmanAnders Litzell
Jessica OrtmanAnders Litzell

Grillad karibisk fruktdrink

3

3 steg att laga

13 ingredienser

15 m

Genom att göra fruktdrinken på grillad frukt får du en annan karaktär och en sötare drink. 

Ingredienser

portioner6 portioner
  • 1 mango
  • 1 ananas
  • 4 limefrukter
  • 2 apelsiner
  • 2 dl ananasjuice
  • 1 dl apelsinjuice
  • 1 kruka mynta
  • grenadine
  • 2 krm muskot
  • 2 krm chilliflakes
  • strösocker
  • salt
  • kokos

Gör så här

  1. Skär ananasen i skivor. Ta bort rotstocken i mitten. Skär bort skalet. Dela apelsin och lime i halvor. Skär bort skalet på apelsinen. Grilla på hett galler så att de får färg. När bland annat ananas, lime mm grillas så karamelliseras sockret och frukten/citrusen ändrar karaktär och blir sötare.
  2. Skär mangon i mindre bitar. Lägg ananas, mango, apelsin i mixer. Pressa i den grillade limen, riv i muskot, chili, 1 krm salt, apelsinjuice och ananasjuice. Mixa ihop allting.
  3. Blanda socker, kokos och salt på en bricka. Doppa glaskanterna i lite ananasjuice och sedan i salt-, kokos- och sockerblandningen. Fyll glas med krossad is, häll i drinken, toppa med mynta och med grenadine. För dekoration kan du även riva lite extra muskot över!
TIPS!
läs mer
Mayas dryckestips till Myllymäkis meny

Årets vintrender

Sommelier Maya Samuelsson kikar på vinåret 2021.

Läs mer