Havsabborre kan du köpa antingen som kotletter eller som filéer. Här har vi använt den senare varianten.
Ingredienser
4 bitar havsabborrefilé (à 150 g)
2 tsk rapsolja
1 tsk malen koriander
1 tsk torkad oregano
salt
vitpeppar
Citronsmör:
50 g smör, rumstempererat
1 citron
2 msk färsk bladpersilja, hackad
1 klyfta vitlök, pressad
salt
malen svartpeppar
Till servering:
salladsmix
Gör så här
Citronsmör: Rör smöret mjukt. Riv ner det yttersta gula skalet på citronen och pressa i en tsk saft. Blanda ner persilja, vitlök, salt och peppar. Ställ svalt till servering.
Pensla fisken med olja. Krydda med koriander, oregano, salt och peppar.
Grilla först 1 minut med skinnsidan ner. Vänd och grilla ytterligare 3 minuter på köttsidan. Servera fisken nygrillad på sallatsbädd med citronsmöret till.