Grillad fläsksida med risnudlar och pickles

Grillad fläsksida med risnudlar och pickles
Foto: TV4
Pi Le
Pi Le

Grillad fläsksida med risnudlar och pickles

Av: Pi Le

Från: Kockarnas kamp

29 ingredienser

Otroligt smakrik rätt med marinerat och grillat fläskkött serverat tillsammans med heta och krispiga pickles, färska örter, tunna risnudlar och en sötstark och umamirik dressing.

Ingredienser

Grillad fläsksida

  • 600 g fläsksida, färsk ej rimmad
  • 3 klyftor vitlök, skalade
  • 50 g galangal
  • 4 citrongräs
  • 2 schalottenlökar, skalade
  • 1 dl ostronsås
  • 4 msk fisksås
  • 4 msk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 1 msk peppar
  • 1 dl neutral rapsolja

Pickles

  • 2 morötter, strimlade
  • 1 rättika, strimlad (liten)
  • 0,5 chilifrukt, finhackad
  • 1 msk fisksås
  • 3 msk ättiksprit 12 %
  • 3 msk strösocker

Fisksås ”nuc mam”

  • 1 dl fisksås
  • 3 dl vatten
  • 3 dl strösocker
  • 2 citroner, saften
  • 3 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 chilifrukt, finhackad

Sallad

  • 0,5 isbergssallad, strimlad
  • 1 dl mynta, plockad
  • 1 dl färsk koriander, plockad
  • 1 dl thaibasilika, plockad
  • 1 dl shisoblad, delade på 4

Tillbehör

  • 1 förp risnudlar (vermicelli)

Gör så här

Grillad fläsksida

  1. Skiva fläsksidan tunt, ca 3-5 mm och ställ i en bunke. Mixa resterande ingredienser i en mixer till en grov paste och marinera köttet i minst 4 timmar eller helst över natten.
  2. Grilla sedan till gyllenbrunt.

Pickles

  1. Blanda alla ingredienser i en bunke och låt det stå i 10 minuter. Smaka av med mer ättika vid behov.

Fisksås ”nuc mam”

  1. Blanda fisksås, vatten och socker i en kastrull och koka upp. Dra sedan åt sidan och tillsätt resterande ingredienser, och kyl ner.

Servering

  1. Grunda tallriken med lite risnudlar, och toppa risnudlarna med det grillade fläsket. Lägg på pickles fläsket och toppa av med salladen. Dra sedan över rikligt med fisksåsen ”nuc mam”.