Lantbröd med ajvar

Foto: Köket.se
Lantbröd med ajvar
8 ingredienser
1,5 h
Det här brödet blir ett superkul tillskott till festen eller buféen. Så enkelt att göra med ingredienser som man oftast redan har hemma.
Ingredienser
- 25 g jäst
- 1,5 dl mjölk, fingervarmt
- 1 msk salt
- 1 tsk strösocker
- 2 msk olivolja
- 2 dl Kungsörnen Rågmjöl
- 3 dl Kungsörnens Vetemjöl
- 5 msk ajvar relish
Gör så här
- Smula jästen i en bunke och tillsätt mjölken. Rör om tills jästen har lösts upp.
- Tillsätt salt, socker och olivolja och rör om.
- Tillsätt mjölet i omgångar och arbeta ihop till en deg och tills den inte klibbar. Låt degen jäsa under bakduk i en timme.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Kavla ut degen på ett mjölat bakbord. Bred på ajvar och rulla ihop degen från långsidan. Skär rullen i två längs med långsidan och vira de två degstängerna runt varann.
- Grädda brödet mitt i ugnen i ca 25 minuter eller tills det har fått fin färg.
TIPS!