Lantbröd med ajvar

Lantbröd med ajvar Kungsörnen NY
Foto: Köket.se

Lantbröd med ajvar

8 ingredienser

1,5 h

Det här brödet blir ett superkul tillskott till festen eller buféen. Så enkelt att göra med ingredienser som man oftast redan har hemma.

Baktips!
Kungsörnen Grahamsmjöl

Baktips!

Testa även Kungsörnen Grahamsmjöl.

Läs mer

Ingredienser

portioner bröd
  • 25 g jäst
  • 1,5 dl mjölk, fingervarmt
  • 1 msk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl Kungsörnen Rågmjöl
  • 3 dl Kungsörnens Vetemjöl
  • 5 msk ajvar relish

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke och tillsätt mjölken. Rör om tills jästen har lösts upp.
  2. Tillsätt salt, socker och olivolja och rör om.
  3. Tillsätt mjölet i omgångar och arbeta ihop till en deg och tills den inte klibbar. Låt degen jäsa under bakduk i en timme.
  4. Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Kavla ut degen på ett mjölat bakbord. Bred på ajvar och rulla ihop degen från långsidan. Skär rullen i två längs med långsidan och vira de två degstängerna runt varann.
  6. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 25 minuter eller tills det har fått fin färg.
TIPS!
Tips från Kungsörnen!
Enkla frukostfrallor

Tips från Kungsörnen!

Fler enkla recept

Läs mer