Lantbröd med ajvar

Lantbröd med ajvar Kungsörnen NY
Foto: Köket.se

Lantbröd med ajvar

8 ingredienser

1,5 h

Det här brödet blir ett superkul tillskott till festen eller buféen. Så enkelt att göra med ingredienser som man oftast redan har hemma.

Ingredienser

portioner bröd
  • 25 g jäst
  • 1,5 dl mjölk, fingervarmt
  • 1 msk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl Kungsörnen Rågmjöl
  • 3 dl Kungsörnens Vetemjöl
  • 5 msk ajvar relish

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke och tillsätt mjölken. Rör om tills jästen har lösts upp.
  2. Tillsätt salt, socker och olivolja och rör om.
  3. Tillsätt mjölet i omgångar och arbeta ihop till en deg och tills den inte klibbar. Låt degen jäsa under bakduk i en timme.
  4. Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Kavla ut degen på ett mjölat bakbord. Bred på ajvar och rulla ihop degen från långsidan. Skär rullen i två längs med långsidan och vira de två degstängerna runt varann.
  6. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 25 minuter eller tills det har fått fin färg.
TIPS!
Tips från Kungsörnen!
Enkla frukostfrallor

Tips från Kungsörnen!

Fler enkla recept

Läs mer