Gratinerade kronärtskocksbottnar

Gratinerade kronärtskocksbottnar
Foto: TV4

Ett god grön rätt som passar både som tillbehör och på buffébordet. Köp färdiga bottnar på burk eller koka skockorna och skär loss bottnarna.

26 januari 2009
4

Du behöver

  • 6-7 kronärtskocksbottnar
  • 4 tomater
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • salt
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk dragon
  • 1,5 dl riven ost
  • olivolja att steka i

Gör så här

  1. Värm ugnen till 250°. Lägg bottnarna på ett ugnsfat. Skålla tomaterna i kokande vatten. Skala och hacka dem.
  2. Hacka lök och vitlök och fräs den med olja i en kastrull. Tillsätt tomater och kryddor. Koka tills den mesta vätskan har försvunnit.
  3. Fyll bottnarna, strö på ost och gratinera tills osten smält.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept