Gräddkokt rosenkål med dill, blåmögelost och valnötter
Gräddkokt rosenkål med dill, blåmögelost och valnötter
9 ingredienser
20 min
Krämig rosenkål, eller brysselkål som den också kallas, i en sås på grädde, färskost och blåmögelost. Servera gärna på julbuffén.
Ingredienser
- 400 g brysselkål (rosenkål)
- 1,5 dl vispgrädde
- 50 g färskost
- 2 dillvippor
- 100 g blåmögelost (vi gillar roquefort)
- 0,5 dl valnötter
- olivolja
- salt
- svartpeppar, nymalen
Gör så här
- Ansa och snygga till kålen, men behåll den hel.
- Fräs kålen med några skedar olivolja i en stekpanna och slå på 2 dl vatten samt ½ tsk salt – sätt på ett lock och låt koka upp hastigt.
- Häll av vattnet och tillsätt grädde och färskost. Koka ihop till en simmig stuvning, smaka av med hackad dill, salt och peppar.
- Lägg upp i någon fulsnygg tallrik eller ett fat, toppa med smulad blåmögelost och valnötter!
Tips! Rosta gärna nötterna snabbt i en torr stekpanna!