Gräddkokt rosenkål med dill, blåmögelost och valnötter

Gräddkokt rosenkål med dill, blåmögelost och valnötter
Foto: Freddy Billqvist
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Gräddkokt rosenkål med dill, blåmögelost och valnötter

9 ingredienser

20 min

Krämig rosenkål, eller brysselkål som den också kallas, i en sås på grädde, färskost och blåmögelost. Servera gärna på julbuffén.

Ingredienser

portioner
  • 400 g brysselkål (rosenkål)
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 50 g färskost
  • 2 dillvippor
  • 100 g blåmögelost (vi gillar roquefort)
  • 0,5 dl valnötter
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Ansa och snygga till kålen, men behåll den hel.
  2. Fräs kålen med några skedar olivolja i en stekpanna och slå på 2 dl vatten samt ½ tsk salt – sätt på ett lock och låt koka upp hastigt.
  3. Häll av vattnet och tillsätt grädde och färskost. Koka ihop till en simmig stuvning, smaka av med hackad dill, salt och peppar.
  4. Lägg upp i någon fulsnygg tallrik eller ett fat, toppa med smulad blåmögelost och valnötter!

Tips! Rosta gärna nötterna snabbt i en torr stekpanna!