Gorgonzola på pizza? Si, certo! Smakrikt, krämigt och underbart gott med en pizza bianca med Granarolo Gorgonzola & Mascarpone som bas istället för den klassiska tomatsåsen. Vi toppar vår pizza med valnötter och karamelliserad lök – magiskt tillsammans med osten och den frasiga botten
Skala och skiva löken tunt. Stek i smör och lite olja på låg temperatur under lång tid, räkna med 20 minuter. Löken ska bli helt mjuk och få en fin, brun färg. Strö över sockret och stek ytterligare några minuter så den karamelliseras. Rör om då och då. Ställ åt sidan.
Lägg ut pizzadegen på en plåt med bakplåtspapper. Bred på generöst med Granarolo Gorgonzola & Mascarpone, strö över hackade valnötterna och klicka ut den karamelliserad lök. Grädda i ugnen 8–10 minuter tills botten är helt genomgräddad och pizzan fått fin färg.
Toppa med en god olivolja, flingsalt och nymald svartpeppar. Servera direkt.