Gorgonzolapizza

Gorgonzolapizza

9 ingredienser

30 m

Gorgonzola på pizza? Si, certo! Smakrikt, krämigt och underbart gott med en pizza bianca med Granarolo Gorgonzola & Mascarpone som bas istället för den klassiska tomatsåsen. Vi toppar vår pizza med valnötter och karamelliserad lök – magiskt tillsammans med osten och den frasiga botten

Granarolo Gorgonzola & Mascarpone
Granarolo Gorgonzola & Mascarpone

Granarolo Gorgonzola & Mascarpone

Granarolo Gorgonzola & Mascarpone är en sammetslen och oemotståndligt krämig kombination av två älskade italienska ostar.

Läs mer

Ingredienser

portioner pizza
  • 1 färdig pizzadeg
  • 1 förp Granarolo Gorgonzola & Mascarpone [200 g]
  • 1 gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk smör
  • 2 krm strösocker
  • 100 g valnötter, hackade
  • flingsalt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Skala och skiva löken tunt. Stek i smör och lite olja på låg temperatur under lång tid, räkna med 20 minuter. Löken ska bli helt mjuk och få en fin, brun färg. Strö över sockret och stek ytterligare några minuter så den karamelliseras. Rör om då och då. Ställ åt sidan.
  3. Lägg ut pizzadegen på en plåt med bakplåtspapper. Bred på generöst med Granarolo Gorgonzola & Mascarpone, strö över hackade valnötterna och klicka ut den karamelliserad lök. Grädda i ugnen 8–10 minuter tills botten är helt genomgräddad och pizzan fått fin färg.
  4. Toppa med en god olivolja, flingsalt och nymald svartpeppar. Servera direkt.
TIPS!
Italienska tips från Granarolo!
Gorgonzolapasta med salsiccia

Italienska tips från Granarolo!

Goda middagar med ricotta, burrata, mozzarella och Quattrocento

Läs mer