Gorgonzola bruschetta

Gorgonzola bruschetta

9 ingredienser

15 m

Sommarens godaste aperitivo slänger du enkelt ihop på några minuter – en klassisk bruschetta med smakrik Gorgonzola Piccante och söta, fräscha tillbehör.

Granarolo Gorgonzola Piccante
Granarolo Gorgonzola Piccante

Granarolo Gorgonzola Piccante

Granarolo Gorgonzola Piccante är en smulig blåmögelost med intensiv smak och ljuvligt nötiga aromer.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 8 skivor vitt bröd, gärna levain
  • 100 g Granarolo Gorgonzola Piccante
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 klyfta vitlök

Toppingförslag

  • vattenkrasse
  • färsk mynta
  • fikonmarmelad, färska eller torkade
  • päron, tunt skivade, kompott eller marmelad
  • nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Rosta brödskivorna på båda sidor några minuter i en stekpanna, gnugga ena sidan med vitlöksklyftan.
  2. Lägg på bitar av Granarolo Gorgonzola Piccante och toppa med söta och fräscha tillbehör och en god olivolja. Fikonmarmelad och tunna skivor av torkade fikon tillsammans med vattenkrasse är jättegott. Likaså en päronkompott eller -marmelad tillsammans med färskt skivat päron och några myntablad.
TIPS!
Italienska tips från Granarolo!
Krämig Gorgonzolapasta

Italienska tips från Granarolo!

Goda middagar med ricotta, burrata, mozzarella och Quattrocento

Läs mer