Golden sunset

NYHET
Golden sunset
Foto: TV4
Frida Johansson
Frida Johansson

Golden sunset

Av: Frida Johansson

Från: Hela Sverige bakar

21 ingredienser

Golden Sunset är en saftig financier med smak av brynt smör, nötter och kokos, toppad med söt karamelliserad ananas och en frisk mascarponekräm med lime.

Ingredienser

Financier

  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 225 g strösocker [2⅔ dl]
  • 200 g mandelmjöl [2 dl]
  • 85 g vetemjöl [1⅓ dl]
  • 0,5 krm salt
  • 4 äggvitor
  • 0,5 tsk färsk ingefära, riven
  • 2 msk honung [ca 40 g]
  • 1 dl riven kokos
  • 0,75 dl pistagenötter, hackade eller mixade
  • 1 msk smör, rumsvarmt (till formen)

Karamelliserad ananas

  • 0,5 ananas
  • 1 msk smör, rumsvarmt
  • 22 g farinsocker [2 msk]
  • 1 tsk citronsaft

Mascarponekräm

  • 75 g mascarpone
  • 0,5 tsk vaniljsocker [ca 2 g]
  • 0,25 dl florsocker [ca 15 g]
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 limefrukter (zest + saft)

Dekoration

  • citrontimjan

Gör så här

  1. Financier
  2. Bryn smöret och låt det svalna.
  3. Smöra en muffinsplåt.
  4. Sätt ugnen på 200 grader över- och undervärme
  5. Blanda kokos, pistagenötter, socker, mandelmjöl, vetemjöl och salt i en köksmaskin med kakvisp.
  6. Tillsätt äggvitor, honung och det brynta smöret lite i taget. Blanda till en jämn smet.
  7. Fördela smeten i muffinsplåten och fyll endast ca 1/3.
  8. Grädda 12–15 minuter tills de fått tydlig färg. Låt svalna.

Karamelliserad ananas

  1. Hacka ananasen i små bitar.
  2. Lägg ananas, smör, citronsaft och farinsocker i en stekpanna.
  3. Stek på medelvärme tills sockret smält och såsen tjocknat något.
  4. Häll upp i en skål, plasta och kyl.

Mascarponekräm

  1. Rör samman mascarpone, vaniljsocker och florsocker till en slät kräm.
  2. Vispa grädden till mjuka toppar.
  3. Vänd ner grädden i mascarponekrämen.
  4. Rör försiktigt ihop tills krämen precis binder.
  5. Smaka av med limezest och limejuice.
  6. Fyll en spritspåse med stjärntyll och kyl.

Montering

  1. Lägg ett lager karamelliserad ananas på varje financier.
  2. Spritsa mascarponekräm ovanpå.
  3. Toppa med citrontimjan.