Gnocchi Quattro Formaggi

Gnocchi Quattro Formaggi

8 ingredienser

45 m

Italiensk favorit i vardagstappning. Klassisk gnocchi i ostsås med fyra sorters ostar! Det går snabbt om du använder färdig gnocchi. Vill du göra gnocchin från grunden? Meravigliosa! Se tips längre ner.

Granarolo Gorgonzola Dolce
Granarolo Gorgonzola Dolce

Granarolo Gorgonzola Dolce

Granarolo Gorgonzola Dolce är en mjuk och härligt krämig ost med mild smak och ljust blågröna ränder.

Läs mer

Ingredienser

portioner
 • 2 förp gnocchi [à 500 g]
 • 2,5 dl vispgrädde
 • 1 förp Granarolo Gorgonzola Dolce [200 g]
 • 100 g Granarolo Quattrocento
 • 100 g Emmentaler
 • 100 g Taleggio
 • salt
 • peppar

Gör så här

 1. Vi börjar med osten. Skär bort kanterna och dela sedan Taleggion och Granarolo Gorgonzola Dolce i mindre kuber. Riv Granarolo Quattrocento och Emmentaler grovt. Ställ åt sidan.
 2. Värm grädden varsamt i en kastrull, låt ej koka. Tillsätt all ost och låt sjuda på låg värme tills osten har smält till en len och krämig sås. Rör om då och då.
 3. När ostsåsen är nästan klar kokar du rikligt med vatten, saltar generöst och lägga i gnocchin. När gnocchin stiger upp till ytan är den klar (det tar knappt en minut). Lyft upp dem med en hålslev och lägg direkt i ostsåsen. Blanda försiktigt, smaka av med salt och peppar. Klart!
 4. Häll upp den krämiga ostdrömmen i fyra djupa skålar och servera direkt.
 5. Vill du göra egen gnocchi?
 6. Skala 700 g mjölig potatis, skär i bitar och koka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt svalna. Pressa potatisbitarna i en potatispress och blanda i 1 ägg och 0,5 tsk salt. Tillsätt 2-3 dl vetemjölet och arbeta ihop till en deg. Stjälp upp degen på en mjölad arbetsbänk. Dela den i små munsbitar som du formar till längder eller bollar, ca 2 cm i diameter. Tryck till bitarna lite lätt med en gaffel.
TIPS!
Italienska tips från Granarolo!
Krämig Gorgonzolapasta

Italienska tips från Granarolo!

Goda middagar med ricotta, burrata, mozzarella och Quattrocento

Läs mer