Gnocchi med krabba, tomat och avokado

Gnocchi med krabba, tomat och avokado
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Gnocchi med krabba, tomat och avokado

9 ingredienser

Krabba och avokado ackompanjerar varandra bra i den här rätten, som är mild men mycket smakrik. Är bara grundsåsen klar går rätten snabbt att laga.

Ingredienser

portioner
  • 400 g gnocchi (pasta)
  • 2 förp krabba (à 380 g)
  • 5 körsbärstomater
  • 2 avokador
  • 1 sats béchamelsås
  • 1 citron, saften
  • 60 g parmesanost, riven
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Så här lagar du béchamelsås: Smält 2 msk smör i en kastrull och rör i 4 msk vetemjöl. Stäng av plattan och låt det dra ett par minuter. Rör då och då så att det inte blir brunt eller bränner fast. Tillsätt under omrörning 5 dl mjölk, salt och några varv vitpeppar från kvarn. Låt såsen småkoka 10-15 minuter.
  2. Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet.
  3. Koka upp béchamelsåsen med citronsaft.
  4. Skär avokadon i strimlor och dela tomaterna på mitten. Lägg krabban i såsen och rör om. Vänd försiktigt ner avokadon och tomaterna. Koka upp såsen så krabban och grönsakerna blir genomvarma.
  5. Blanda den nykokta pastan med såsen.