Glutenfria pannkakor med räkor och spenat

koket.se
Glutenfria pannkakor med räkor och spenat
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Glutenfria pannkakor med räkor och spenat

13 ingredienser

30 m

Örtiga galetter som görs på bovetemjöl och fylls med färska räkor, spenat och crème fraiche. Väldigt god vardagsmat!

Se Lisa Lemke laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 60 g smör, smält
  • 3 ägg
  • 2,5 dl standardmjölk
  • 185 g bovetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 1,5 dl persilja och/eller dill, finhackad
  • smör, att steka i

Servering

  • 150 g skalade räkor
  • 0,5 rödlök, finhackad
  • 70 g bladspenat
  • 2 dl crème fraîche
  • ev citron, pressad
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Mixa örter, smör, ägg och mjölk i en matberedare. Tillsätt salt och bovetemjöl och fortsätt mixa tills du har en slät smet, tänk på att skrapa ner smeten från sidorna någon gång så att mjölet blandas jämnt. Låt smeten vila i kylskåp i ca 30 minuter.
  2. Rör om i smeten, tillsätt eventuellt lite mer mjölk om den blivit väldigt tjock (smeten ska ha samma konsistens som grädde ungefär).
  3. Hetta upp ett pannkakslagg eller stekpanna med smör, stek tunna pannkakor med lite mer smör i pannan mellan varannan omgång. Värmehåll pannkakorna i ugn på 50 grader.
  4. Toppa eller fyll pannkakorna med räkor, crème fraiche, spenat, finhackad rödlök, nymalen svartpeppar och eventuellt lite pressad citron på toppen. Servera genast.