Glutenfria finska pinnar

Glutenfria finska pinnar
Foto: Tukan Förlag
Jessica FrejMaria Blohm
Jessica FrejMaria Blohm

Glutenfria finska pinnar

8 ingredienser

20 min

Farmors favorit! De här kakorna bakar Jessicas farmor hela tiden och hälsar att det är det bästa receptet som finns. Prova och se om du håller med!

Ingredienser

portioner kakor
  • 6 bittermandel
  • 120 g mandelmjöl
  • 50 g strösocker
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 100 g majsstärkelse
  • 30 g majsmjöl

För dekoration

  • 30 g pärlsocker
  • 30 g sötmandel, hackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Riv eller mal bittermandeln. Väg upp resten av ingredienserna till degen, nolla vågen mellan ingredienserna och häll rakt ur förpackningen. Blanda samman för hand till en deg.
  3. Dela degen i två delar och rulla ut till längder. Skär länderna i 3 cm långa kakor.
  4. Häll upp pärlsocker och hackad mandel i en skål och doppa överdelen av kakorna.
  5. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda i 10 minuter i 200 graders över-/undervärme i mitten av ugnen. Låt kakorna svalna innan du lyfter dem av plåten.