Glutenfri smulpaj med mandel

23 röster
30 min
6
Glutenfri smulpaj med mandel
Foto: TV4

Busenkel bärpaj som du bakar på nolltid med få ingredienser. Välj bär efter smak och säsong. 

Visa mer
30 min
6
6 portioner

Du behöver

Fyllning

  • 500 g frysta blåbär och hallon
  • 1 citron, saften
  • 0,5 dl syltsocker
  • 2-3 tsk potatismjöl (eller majsstärkelse)

Smul

  • 300 g mandelmassa
  • 1 ägg
  • 1 dl brunt farinsocker
  • 50 g mandelspån
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme).
  2. Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen i en bunke.
  3. Riv mandelmassan grovt på ett rivjärn. Blanda ihop med ägg och farinsocker i en bunke.
  4. Fördela fyllningen i en pajform. Klicka ut mandelsmeten och garnera med mandelspån.
  5. Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills den fått en fin, gyllenbrun färg.
  6. Servera med glass eller vaniljsås!
  7. Glöm inte att matsortera skal från ägg för en mer hållbar matlagning, och njut av din bärpaj. /Köket-redaktionen

Laddar fler recept...