Glutenfri smulpaj med mandel

Glutenfri smulpaj med mandel
Foto: TV4
My Kitchen Stories
My Kitchen Stories

Glutenfri smulpaj med mandel

24

7 steg att laga

8 ingredienser

30 min

Busenkel bärpaj som du bakar på nolltid med få ingredienser. Välj bär efter smak och säsong. 

Ingredienser

portioner6 portioner

Fyllning

  • 500 g frysta blåbär och hallon
  • 1 citron, saften
  • 0,5 dl syltsocker
  • 2-3 tsk potatismjöl (eller majsstärkelse)

Smul

  • 300 g mandelmassa
  • 1 ägg
  • 1 dl brunt farinsocker
  • 50 g mandelspån

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme).
  2. Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen i en bunke.
  3. Riv mandelmassan grovt på ett rivjärn. Blanda ihop med ägg och farinsocker i en bunke.
  4. Fördela fyllningen i en pajform. Klicka ut mandelsmeten och garnera med mandelspån.
  5. Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills den fått en fin, gyllenbrun färg.
  6. Servera med glass eller vaniljsås!
  7. Glöm inte att matsortera skal från ägg för en mer hållbar matlagning, och njut av din bärpaj. /Köket-redaktionen