Glassbåt i långpanna

Glassbåt i långpanna
Foto: Dansukker

Glassbåt i långpanna

8 ingredienser

1 h + tid i frys

Glassbåtar är en riktig sommarfavorit, som nu blir ännu enklare att göra själv med hjälp av det här smarta receptet i långpanna!

Testa Dansukker Syltsocker!
Dansukker produkt syltsocker NY 2024

Testa Dansukker Syltsocker!

Med hjälp av Syltsocker gör du din egen sylt eller marmelad på några minuter.

Läs mer

Ingredienser

portioner

Jordgubbssylt

  • 200 g jordgubbar
  • 100 g Dansukker Syltsocker

Parfait

  • 6 äggulor
  • 1 dl Dansukker Florsocker
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 0,5 dl Dansukker Glykossirap
  • 6 dl vispgrädde

Montering och garnering

  • 8 mjuka våfflor
  • mörk choklad (eller ljus)

Gör så här

Jordgubbssylt

  1. Skölj, rensa och skär jordgubbar i mindre bitar. Blanda med syltsocker i en kastrull och koka i 4-5 minuter. Skumma väl och häll upp på varm och väl rengjord burk. Förslut och förvara svalt.

Parfait

  1. Vispa äggulor, florsocker, vaniljsocker och glykossirap poröst.
  2. Vispa grädde i en annan skål och blanda ner i smeten.

Montering och garnering

  1. Täck botten av en form som är ca 20x30 cm med plastfolie, eller använd en form med löstagbara kanter.
  2. Täck botten med mjuka våfflor och häll över parfaiten. Gör vågor med en sked och ställ i frysen ca 1 timme.
  3. Lägg jordgubbssylt i en spritspåse, eller använd två skedar och klicka ner sylt lite överallt i parfaiten. Ställ i frysen i ytterligare ca 3 timmar.
  4. Smält chokladen i ett vattenbad och låt svalna lite. Spritsa ut chokladen över parfaiten med hjälp av en spritspåse eller ringla med en sked.
  5. Låt stå i frysen i 30 minuter.
  6. Ta ut glassbåten från frysen ca 10 minuter innan servering.
TIPS!
Fler tips!
Dansukker Jordgubbstårta med mjuk maräng NY

Fler tips!

Här hittar du fler ljuvliga baktips från Dansukker

Läs mer