Glass med grönt te

Glass med grönt te
Foto: Tv4
Wichudaporn Chaiyasaeng SMK 2019
Wichudaporn Chaiyasaeng SMK 2019

Glass med grönt te

5 ingredienser

20 m + tid i frys

Den här krämiga glassen får smak av grönt te och passar perfekt som dessert eller efterrätt.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 2,5 dl mjölk (3%)
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 vaniljstång
  • 2 äggulor
  • 2 dl strösocker

Gör så här

  1. Häll mjölk och grädde i en kastrull.
  2. Snitta upp vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg i både frön och stång i kastrullen tillsammans med te-mixen. Koka upp och sila sedan av vätskan i en skål.
  3. Lägg äggulor och socker i en bunke och vispa ihop till en kräm med en ballongvisp.
  4. Vispa ner te-blandningen i äggblandningen. Vispa till en slät smet.
  5. Kyl smeten i en ho med iskallt vatten.
  6. Kör smeten i en glassmaskin tills den är krämig.
  7. Lägg över glassen i en bunke, ställ den i frysen och låt glassen frysa till önskad konsistens. Har du ingen glassmaskin kan du frysa glassmeten i en låg form. Ta ut och rör i glassen varje timme i ca 3-4 timmar tills den stelnat.