Getostfyllda pannbiffar med krispig broccoli

koket.se
Getostfyllda pannbiffar med krispig broccoli
Foto: TV4
Adam Thulin
Adam Thulin

Getostfyllda pannbiffar med krispig broccoli

22 ingredienser

40 min

Saftiga färsbiffar smaksatta med dijonsenap och getost bjuds med krispig broccoli och en frisk yoghurtsås med mynta.

Se Adam Thulin laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Pannbiffar

  • 500 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk dijonsenap
  • 100 g getost, skär bort ev kant
  • 1 dl färsk bladpersilja, grovhackad
  • smör, till stekning
  • olja, till stekning
  • salt
  • peppar

Krispig broccoli

  • 500 g broccoli
  • 2 klyftor vitlök
  • citron, färskpressad
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Yoghurtsås

  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 1 citron, finrivet skal
  • 1 kruka färsk mynta, finhackad (spara lite till garnering)
  • salt
  • peppar

Gör så här

Pannbiffar med getostfyllning

  1. Blanda ströbröd och mjölk i en skål och låt svälla i några minuter.
  2. Blanda köttfärs, ägg, dijonsenap, salt och peppar i en stor skål.
  3. Tillsätt ströbrödsmixen till köttfärsen och blanda snabbt ihop. Vänd seden ner grovt smulad getost och bladpersilja. Blanda tills allt är jämnt fördelat.
  4. Forma biffar av färsblandningen.
  5. Stek pannbiffarna i smör och olja i en stekpanna på medelhög värme tills de är genomstekta och har fått fin färg.

Krispig broccoli

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär broccolin i buketter. Lägg på en plåt eller i en ugnssäker form. Ringla på olivolja, riv över vitlök och salta. Vänd runt så att allt blandas.
  3. Rosta i ugnen tills broccolin fått fin färg ca 13-15 minuter.
  4. Smaka av med färskpressad citronsaft.

Yoghurtsås med citron och mynta

  1. Blanda ihop yoghurt med finrivet citronskal samt finhackad mynta. Smaka av med salt och peppar. Toppa med olivolja.

Servering

  1. Servera pannbiffarna med den krispiga broccolin och den fräscha yoghurtsåsen vid sidan om. Strö gärna lite extra färsk mynta över rätten för en vacker presentation och ännu mer smak.