1 kruka färsk mynta, finhackad (spara lite till garnering)
salt
peppar
Gör så här
Pannbiffar med getostfyllning
Blanda ströbröd och mjölk i en skål och låt svälla i några minuter.
Blanda köttfärs, ägg, dijonsenap, salt och peppar i en stor skål.
Tillsätt ströbrödsmixen till köttfärsen och blanda snabbt ihop. Vänd seden ner grovt smulad getost och bladpersilja. Blanda tills allt är jämnt fördelat.
Forma biffar av färsblandningen.
Stek pannbiffarna i smör och olja i en stekpanna på medelhög värme tills de är genomstekta och har fått fin färg.
Krispig broccoli
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär broccolin i buketter. Lägg på en plåt eller i en ugnssäker form. Ringla på olivolja, riv över vitlök och salta. Vänd runt så att allt blandas.
Rosta i ugnen tills broccolin fått fin färg ca 13-15 minuter.
Smaka av med färskpressad citronsaft.
Yoghurtsås med citron och mynta
Blanda ihop yoghurt med finrivet citronskal samt finhackad mynta. Smaka av med salt och peppar. Toppa med olivolja.
Servering
Servera pannbiffarna med den krispiga broccolin och den fräscha yoghurtsåsen vid sidan om. Strö gärna lite extra färsk mynta över rätten för en vacker presentation och ännu mer smak.