General Tsos tofuwok

General Tsos tofuwok
Foto: Tv4
Donal Skehan profilbild
Donal Skehan profilbild

General Tsos tofuwok

12 ingredienser

20 m

Den här söta och klibbiga såsen serveras vanligtvis med kyckling och är populär på kinarestauranger i Nordamerika. Men den här versionen med tofu kan bli minst lika populär till kvällens familjemiddag. Det är ett enkelt och snabbt recept som dessutom är hälsosamt för hela familjen. Varje portion innehåller 304 kcal.

Receptet kommer från programmet Donal's supersnabba kök, avsnitt 1.

Ingredienser

portioner
  • 250 g fast tofu (extra fast)
  • 2-3 msk majs
  • 4 msk solrosolja

Sås

  • 3 msk risvinäger
  • 3 msk soja, reducerad och salt
  • 1 msk hoisinsås
  • 1 msk farinsocker, mjukt
  • 1 msk sesamolja
  • 2 cm färsk ingefära, skalad och riven
  • 2 klyftor vitlök, tunt skivade
  • 1 röd chilifrukt, mycket tunt skivad
  • 150 ml vatten

Gör så här

  1. Skär tofun i 2 cm stora tärningar och torka väl på hushållspapper.
  2. Lägg hälften av majsen i en påse, tillsätt tofutärningarna och skaka runt. Tillsätt sedan den återstående majsen och blanda igen. Ställ åt sidan i 5 minuter.
  3. Blanda risvinäger, soja, hoisinsås och farinsocker till såsen i en skål och ställ åt sidan.
  4. Hetta upp solrosoljan i en wok eller stekpanna på hög värme och stek tofun i 1–2 minuter på varje sida tills den är gyllenbrun. Ta ur tofun från pannan och ställ åt sidan för att rinna av på hushållspapper.
  5. Häll ut all överflödig olja från woken.
  6. Låt woken svalna lite. Tillsätt sedan sesamolja, ingefära, vitlök och chili och fräs försiktigt i cirka 1 minut innan du tillsätter de blandade såsingredienserna med 150 ml vatten. Låt bubbla tills du har en tjock och glansig sås.
  7. Lägg tillbaka tofun i pannan och rör om så att den täcks med sås överallt.
  8. Servera med ångad basmati eller brunt ris och broccoli.