Bullarna är lätta att packa och håller sig bra. Fyllningen kan varieras.
Ingredienser
stycken
50 g jäst
2 tsk salt
5 dl vatten
0,5 dl rapsolja
2 dl vetegroddar
4 dl grahamsmjöl
6 dl vetemjöl
Fyllning:
16 skivor rökt skinka (tunna skivor)
16 skivor ost
paprikapulver
1 ägg, uppvispat till pensling
Gör så här
Koka upp vattnet och slå det över vetegroddarna. Låt svalna till 37°. Smula ner jästen och rör om. Arbeta in de övriga ingredienserna. Ta i så mycket vetemjöl att degen inte kladdar. Jäs i 30 minuter.
Sätt ugnen på 250°. Knåda degen på lätt mjölat underlag. Dela den och kavla ut en bit i taget 1 cm tjock. Ta ut 14-16 rundlar av varje kaka. Lägg på plåt med bakpapper. Täck med en skiva skinka och en skiva ost. Täck med resten av rundlarna, tryck till runt kanten. Jäs i 30 minuter.
Pensla rundlarna med ägg och grädda mitt i ugnen cirka 10 minuter.