Fyllda lunchbullar
Fyllda lunchbullar
10 ingredienser
Nästan som en pirog är denna goda lunchbulle som bör ätas nygräddad med sallad. Är bullen fryst så kan den värmas i mikron.
Ingredienser
- 25 g jäst
- 3 dl vatten, ljummet
- 1 tsk salt
- 3 dl grahamsmjöl
- 3,5-4 dl vetemjöl
Fyllning:
- 2 ägg, hårdkokta
- 3 msk dill, hackad
- 2 dl rester av kokt fisk eller skinka
- 2 dl ost, riven
- Ugn: 225°
Gör så här
- Rör ut jästen med vatten. Arbeta in salt och mjöl till en smidig deg. Jäs i 30 minuter.
- Knåda degen och dela den. Kavla ut två plattor och sporra ut 6 rutor på varje platta.
- Blanda fyllningen. Fördela den på degrutorna. Vik hörnen mot varandra. Forma en rund bulle och lägg den med skarven ned på en plåt med bakpapper. Jäs i 20 minuter.
- Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter. Låt svalna på galler. Frys de bullar som inte äts genast.