Fylld persiljefisk

Fylld persiljefisk
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Fylld persiljefisk

13 ingredienser

Spättafiléer är praktiskt att ha hemma i frysen. Här är ett trevligt recept som går snabbt att laga.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 600 g rödspättafilé
  • 200 g champinjoner, hackade
  • 1 knippe persilja, hackad
  • salt

Sås:

  • 2 msk margarin
  • 2,5 msk vetemjöl
  • 2 dl kaffegrädde
  • 1 dl fiskbuljong
  • salt
  • peppar
  • persilja
  • salt
  • peppar

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Salta filéerna och lägg dem på en bräda. Blanda svamp och persilja och lägg en matsked på varje fisk. Rulla ihop och lägg dem tätt i en låg gryta. Strö på resten av hacket. Hyvla lite smör över och sjud fisken i 10 minuter.
  2. Fräs smör och mjöl till såsen, späd med grädde och buljong. Krydda och rör ner lite persilja. Slå såsen över fisken och servera.