Fylld aubergine
Fylld aubergine
11 ingredienser
Aubergine kallades förr oftast äggplanta i Sverige. Man brukar salta på snittytan och låta den ligga en stund för att dels få ut en del av vätskan, dels för att den kan smaka aningen beskt annars.
Ingredienser
- 4 små aubergine
- salt
Fyllning:
- 400 g champinjoner
- 2 msk smör
- 1-2 msk vetemjöl
- salt
- vitpeppar
- 3-4 dl mjölk
- 150 g mager skinka
- ost, riven mager
- smör, att steka i
Gör så här
- Värm ugnen till 225°. Dela auberginerna och gröp ur kärnhuset. Salta inuti, lägg dem upp och ner på hushållspapper för att dra ur fukten.
- Skiva svampen och fräs den med matfett tills den börjar ta färg. Pudra över mjölet, krydda med salt och peppar. Späd med mjölken lite i sänder. Koka tills stuvningen tjocknar. Strimla skinkan och vänd den.
- Torka av auberginerna, fyll dem och strö på osten. Sätt in dem mitt i ugnen tills auberginerna mjuknat och osten fått färg, ca 20 minuter.