Fusilli med lax och bladspenat

Fusilli med lax och bladspenat
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Fusilli med lax och bladspenat

8 ingredienser

Lax, spenat och pasta passar alltid lika fint ihop. Det här är en god och snabblagad rätt.

Ingredienser

portioner
  • 4 port skruvmakaroner, fusilli
  • 600 g laxfilé
  • 100 g bladspenat
  • 2 tsk smör
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 250 g ärtor (små fina)
  • 1 morot
  • svartpeppar, grovmalen

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Låt rinna av i durkslag. Koka laxen i lättsaltat vatten till innertemperatur 60° och dela den i mindre bitar.
  2. Ansa spenaten och fräs den i smör. Droppa över balsamvinäger. Koka ärterna enligt anvisningen på paketet. Skala moroten och skär den i långa strimlor med en rotfruktsskalare.
  3. Blanda samman pasta, lax, spenat och ärter. Lägg på morotsstrimlorna och mal över svartpeppar.