• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Fullkornsspaghetti med tomatsås

Fullkornsspaghetti med tomatsås
Foto: Kungsörnen
Kungsörnen loggo NY2
Kungsörnen loggo NY2

Fullkornsspaghetti med tomatsås

5 steg att laga

11 ingredienser

1 h

Med mycket vitlök och färska örter blir det här en mustig tomatsås som med fördel kan göras i en större sats och frysas in.

Vardagstips!
Testa även Kungsörnen Spaghetti

Spaghetti Kungsörnen

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g Kungsörnen Spaghetti fullkorn
  • 2 gula lökar
  • 3 klyfta vitlök
  • 1 knippe färska örter (t.ex. timjan, oregano och persilja)
  • 3 förp GoGreen Ekologiska Krossade Tomater
  • 1 msk grönsaksfond (eller 1 tärning grönsaksbuljong)
  • 0,5-1 msk balsamvinäger
  • salt
  • svartpeppar
  • strösocker (gärna råsocker)
  • olivolja (till stekning)

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Repa örtbladen från kvistarna och hacka bladen grovt.
  2. Hetta upp rejält med olivolja i en kastrull. Fräs lök och vitlök på ganska låg temperatur under omrörning tills löken mjuknat. När löken börjar få färg, tillsätt tomatpuré och fräs vidare ett par minuter till purén rostats och får mer smak.
  3. Tillsätt sedan tomater, fond/buljong och örter. Låt sedan koka ihop ca 45 minuter, gärna längre. Smaka av med salt, peppar, socker och balsamvinäger.
  4. Koka spaghettin enligt anvisningen på förpackningen.
  5. När pastan kokat klart, blanda samman med tomatsåsen. Fördela i djupa skålar eller på tallrikar. Toppa med rejält med riven ost, garnera med örter och servera!
Tips!
Makaroner med halloumi och tomatsås_01