Fudge brownie utan ägg och mjölk

3 röster
40 m
6-8 bitar
Fudge brownie utan ägg och mjölk
Foto: Camilla Hamid

"Såå himla god och perfekt konsistens! Det går även bra att använda det här receptet om man vill göra kladdkaka. Då rekommenderar jag att grädda den 5 minuter kortare tid i ugnen." /Camilla Hamid

Se fler goda recept från Camilla på My Kitchen Stories

Visa mer
40 m
6-8 bitar

Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl strösocker
  • 0,75 dl kakao
  • 0,5 tsk salt
  • 1,5 dl kaffegrädde (växtbaserad, jag använde ikaffe)
  • 1,5 dl olja (neutral mat-, raps- eller solrosolja)
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 50 g mörk choklad (kontrollera att den är fri från mjölk eller ägg)
  • 0,5 dl sojagrädde, vispbar (kokos- eller havregrädde)
  • flingsalt (till garnering)
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Lägg alla ingredienserna, förutom mörk choklad, vispbar grädde och flingsalt, i en bunke och rör om bara precis tills allt går ihop.
  3. Täck en form med bakplåtspapper och häll upp smeten i den.
  4. Grädda brownien i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Vill du istället göra kladdkaka gräddar du den i 15 minuter.
  5. Låt brownien svalna helt och hållet i kylskåpet innan du toppar med chokladglasyr.
  6. Chokladglasyren gör du enkelt genom att hacka chokladen grovt. Lägg chokladen i en värmetålig skål.
  7. Häll upp grädden i en kastrull och värm upp tills dess att du ser att den börjar koka. Ta bort kastrullen från värmen och häll grädden över chokladen.
  8. Låt stå i 5 minuter innan du rör om till en jämn glasyr.
  9. Låt glasyren svalna helt och hållet och nå en bredbar konsistens innan du toppar din brownie med den.
  10. Garnera gärna med flingsalt.
  11. Servera direkt eller förvara i kylskåpet.
Tips!
Kladdkaka med centerfluff

Fler smarriga recept

Se alla härliga recept av Camilla på My Kitchen Stories

Laddar fler recept...